Programajánló

 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 
A Farm

Galagonya Lovasfarm Csákvár határában, a Vértes lábánál, festõi környezetben megbújó lovasfarmunkon várjuk a lovagolni, kirándulni vágyókat. A vadregényes tájon fekvõ farm hangulata, a ménes gyönyörû lovai, a természet csendje, az erdõ illatától dús levegõ lovaglásra csábítanak.

 

Kitûnõ lehetõség, hogy megismerkedjetek a táj szépségeivel és a farmon élõ állatokkal! Várnak titeket lovak, pónik, malacok, gidák, bárányok, egyéb apró állatok. Kipróbálhatjátok a lovaglást, a lovaskocsizást, akár az erdõben is!

 

Válasszák családok, baráti társaságok, összejövetelek, ünnepek helyszínéül farmunkat, s mi segítünk színes programokkal és finom ételekkel emlékezetessé tenni napjukat! Ajánljuk iskolai osztályok, óvodás csoportok kirándulásának helyszínéül, várjuk nyugdíjas klubok jelentkezését is. Bejelentkezést követõen segítséget nyújtunk a programok kialakításához, biztosítani tudjuk a színes programokat és az étkezést.

A farm nyitva áll, lakói vendégszeretõk. Ha csak pár órád van, de azt szabadban töltenéd - legyen az hétvége vagy munkanap - látogass meg minket és ha jól érezted magad, térj vissza máskor is, gyere családoddal, barátaiddal együtt!

 A Galagonya Farm története:

A korábban TSZ alkalmazottként dolgozó Éva (a Farmra látogató gyerekek Éva nénije), a TSZ-kárpótlások során választotta a Csákvár határában található erdõs területet, hogy azon gyermekkori álmát megvalósítsa. Így került a szövetkezet számára értéktelen terület 1995-ben Éva tulajdonába. Bár a TSZ ezt a területet soha nem használta (meredek, géppel nem mûvelhetõ), Éva gyermekkori álma megvalósításának lehetõségét látta meg benne.

Családjával itt építette fel saját kezûleg a büfét, majd közben – mivel gyermekeik lovagolni kezdtek és beleszerettek a lovakba – lovakat vásároltak és karámokat építettek. Így a vendéglátás mellett a farmon kialakult az állattartás és a lovagoltatás.


A büfé 2003-ban készült el, és 2004-ben nyitotta meg kapuit. Közben az istállók és karámok építése is folyt, majd pedig a kisállatok (kecskék, nyulak) tartására szolgáló épületek kialakítása is megkezdõdött. Késõbb a kiszolgáló létesítményeket – nyerges, nyergelõ és zárt istálló – is megépítették.

 

 

A család vonzalma a természethez régre nyúlik: Éva korábban gyógynövény kereskedõ, Sándor pedig mezõgazdasági õstermelõ volt. Sándor a büfé építése mellett vendéglátó üzletvezetõ képesítést szerzett. A büfé és a farm megnyitása óta, 2004-tõl egyéni vállalkozó.

 


Az állatokhoz való vonzalmuk is régrõl fakad: a Galagonya Lovasfarm építése elõtt otthon is rengeteg állatot, lovat, kecskét, birkát, aranyhalat, pulykát, libát, galambot, gyöngytyúkot tartottak. A környékbeli gyerekek már akkor is szívesen és gyakran jártak hozzájuk. Innen jött az ötlet, hogy ezt a korábban nem használt területet olyan módon hasznosítanák, ahol minden látogató, gyermek és felnõtt egyaránt jól érzi magát, aktívan pihenhet a természetben és az állatok mellett.

 


A Farm elkészültekor elõször a gyermekek ismerõsei, illetve a barátok jártak a farmra. Az elégedett vendégek egyre több vendéget hoztak, nagy baráti társaságok alakultak és nemsokára megjelentek az elsõ bértartók is.

 

 

Mivel a terület a falu régi szánkódombját is magában foglalja, a falusiak elõször ijedten vették tudomásul, hogy a terület magántulajdonba került, de az aggodalom természetesen felesleges volt, hiszen a Galagonya Farm télen tárt kapukkal várja a szánkózni vágyókat, a vendégek továbbra is korlátlanul és szabadon használhatják a szánkódombot.

 


Rövid idõ elteltével a sportegyesületek is felfedezték a területet: rendszeressé váltak a sportesemények, a tájfutó és íjászversenyek. A sportolóknak a területhasználatot díjmentesen engedi a család, illetve mindig szívesen segítenek a sportrendezvények megszervezésében.

 

 

Idõközben Sándor és leánya, Xéni is lovasoktató, lovas túravezetõ és programszervezõ képesítést szerzett. A család fiúgyermeke, Dávid a Nemzeti Lovardában végezte el a lovas túravezetõ szakképzést.

 

 

A Farm növekedésével a ménes is folyamatosan gyarapodott. A Galagonya Lovasfarm körkarámmal, lovasnégyszöggel bõvült, melyet szintén önerõbõl építettek a Farm tulajdonosai. A rendszeresen ide járó vendégeknek - az amerikai aranyásók házainak mintájára - kis házikókat építettek, ahol nyaranta, vadregényes körülmények között eltölthetnek egy-egy éjszakát.

 

 

Napjainkban a Galagonya Lovasfarm már a vendégek közkedvelt pihenõ és sportközpontja. A Farm rendszeresen fogad óvodás, iskolás csoportokat, állatos programokat, erdei túrát szerveznek a növény- és állatvilág bemutatásával és bográcsos étkezéssel. Ezeknek a programoknak igen nagy sikere van.

 

 

Az aktív, rendszeresen kijáró lovasok száma évrõl évre gyarapszik. A Farm lovasainak számának növekedésével felmerült a házi lovas napok rendezésének igénye. A Galagonya Lovasfarm saját lovasai számára évrõl évre megrendez egy olyan lovas találkozót, amelyen mindenki felmérheti, hogy milyen szinten van a lovas tudása.

 

 

A Galagonya Lovasfarmon bértartató lovasok nagyon jó hangulatú csapatot alkotnak. Baráti társaságok, összetartó csapatok alakulnak a farmon.

 
Következő >