Programajánló

Lovas táborok

Sziasztok! grin hangulatjel 
Örömmel értesítünk Benneteket, hogy táboraink kapuja idén is nyitva áll számotokra! grin hangulatjel

 

 

Táboraink a megszokott rend szerint vasárnap estétöl, péntek délutánig tartanak. 
Minden táborban lehetöség nyílik „ott alvásra” is és bejárásra is. grin hangulatjel
Rengeteg lovaglás, tereplovaglás, éjszakai gyalogtúra, lovas kocsizás, számháború és még sok más program vár mindenkit! grin hangulatjel

Tovább...
 
 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 
A Farm

Galagonya Lovasfarm Csákvár határában, a Vértes lábánál, festõi környezetben megbújó lovasfarmunkon várjuk a lovagolni, kirándulni vágyókat. A vadregényes tájon fekvõ farm hangulata, a ménes gyönyörû lovai, a természet csendje, az erdõ illatától dús levegõ lovaglásra csábítanak.

 

Kitûnõ lehetõség, hogy megismerkedjetek a táj szépségeivel és a farmon élõ állatokkal! Várnak titeket lovak, pónik, malacok, gidák, bárányok, egyéb apró állatok. Kipróbálhatjátok a lovaglást, a lovaskocsizást, akár az erdõben is!

 

Válasszák családok, baráti társaságok, összejövetelek, ünnepek helyszínéül farmunkat, s mi segítünk színes programokkal és finom ételekkel emlékezetessé tenni napjukat! Ajánljuk iskolai osztályok, óvodás csoportok kirándulásának helyszínéül, várjuk nyugdíjas klubok jelentkezését is. Bejelentkezést követõen segítséget nyújtunk a programok kialakításához, biztosítani tudjuk a színes programokat és az étkezést.

A farm nyitva áll, lakói vendégszeretõk. Ha csak pár órád van, de azt szabadban töltenéd - legyen az hétvége vagy munkanap - látogass meg minket és ha jól érezted magad, térj vissza máskor is, gyere családoddal, barátaiddal együtt!

 A Galagonya Farm története:

A korábban TSZ alkalmazottként dolgozó Éva (a Farmra látogató gyerekek Éva nénije), a TSZ-kárpótlások során választotta a Csákvár határában található erdõs területet, hogy azon gyermekkori álmát megvalósítsa. Így került a szövetkezet számára értéktelen terület 1995-ben Éva tulajdonába. Bár a TSZ ezt a területet soha nem használta (meredek, géppel nem mûvelhetõ), Éva gyermekkori álma megvalósításának lehetõségét látta meg benne.

Családjával itt építette fel saját kezûleg a büfét, majd közben – mivel gyermekeik lovagolni kezdtek és beleszerettek a lovakba – lovakat vásároltak és karámokat építettek. Így a vendéglátás mellett a farmon kialakult az állattartás és a lovagoltatás.


A büfé 2003-ban készült el, és 2004-ben nyitotta meg kapuit. Közben az istállók és karámok építése is folyt, majd pedig a kisállatok (kecskék, nyulak) tartására szolgáló épületek kialakítása is megkezdõdött. Késõbb a kiszolgáló létesítményeket – nyerges, nyergelõ és zárt istálló – is megépítették.

 

 

A család vonzalma a természethez régre nyúlik: Éva korábban gyógynövény kereskedõ, Sándor pedig mezõgazdasági õstermelõ volt. Sándor a büfé építése mellett vendéglátó üzletvezetõ képesítést szerzett. A büfé és a farm megnyitása óta, 2004-tõl egyéni vállalkozó.

 


Az állatokhoz való vonzalmuk is régrõl fakad: a Galagonya Lovasfarm építése elõtt otthon is rengeteg állatot, lovat, kecskét, birkát, aranyhalat, pulykát, libát, galambot, gyöngytyúkot tartottak. A környékbeli gyerekek már akkor is szívesen és gyakran jártak hozzájuk. Innen jött az ötlet, hogy ezt a korábban nem használt területet olyan módon hasznosítanák, ahol minden látogató, gyermek és felnõtt egyaránt jól érzi magát, aktívan pihenhet a természetben és az állatok mellett.

 


A Farm elkészültekor elõször a gyermekek ismerõsei, illetve a barátok jártak a farmra. Az elégedett vendégek egyre több vendéget hoztak, nagy baráti társaságok alakultak és nemsokára megjelentek az elsõ bértartók is.

 

 

Mivel a terület a falu régi szánkódombját is magában foglalja, a falusiak elõször ijedten vették tudomásul, hogy a terület magántulajdonba került, de az aggodalom természetesen felesleges volt, hiszen a Galagonya Farm télen tárt kapukkal várja a szánkózni vágyókat, a vendégek továbbra is korlátlanul és szabadon használhatják a szánkódombot.

 


Rövid idõ elteltével a sportegyesületek is felfedezték a területet: rendszeressé váltak a sportesemények, a tájfutó és íjászversenyek. A sportolóknak a területhasználatot díjmentesen engedi a család, illetve mindig szívesen segítenek a sportrendezvények megszervezésében.

 

 

Idõközben Sándor és leánya, Xéni is lovasoktató, lovas túravezetõ és programszervezõ képesítést szerzett. A család fiúgyermeke, Dávid a Nemzeti Lovardában végezte el a lovas túravezetõ szakképzést.

 

 

A Farm növekedésével a ménes is folyamatosan gyarapodott. A Galagonya Lovasfarm körkarámmal, lovasnégyszöggel bõvült, melyet szintén önerõbõl építettek a Farm tulajdonosai. A rendszeresen ide járó vendégeknek - az amerikai aranyásók házainak mintájára - kis házikókat építettek, ahol nyaranta, vadregényes körülmények között eltölthetnek egy-egy éjszakát.

 

 

Napjainkban a Galagonya Lovasfarm már a vendégek közkedvelt pihenõ és sportközpontja. A Farm rendszeresen fogad óvodás, iskolás csoportokat, állatos programokat, erdei túrát szerveznek a növény- és állatvilág bemutatásával és bográcsos étkezéssel. Ezeknek a programoknak igen nagy sikere van.

 

 

Az aktív, rendszeresen kijáró lovasok száma évrõl évre gyarapszik. A Farm lovasainak számának növekedésével felmerült a házi lovas napok rendezésének igénye. A Galagonya Lovasfarm saját lovasai számára évrõl évre megrendez egy olyan lovas találkozót, amelyen mindenki felmérheti, hogy milyen szinten van a lovas tudása.

 

 

A Galagonya Lovasfarmon bértartató lovasok nagyon jó hangulatú csapatot alkotnak. Baráti társaságok, összetartó csapatok alakulnak a farmon.

 
Következő >