Programajánló

Lovas táborok

Sziasztok! grin hangulatjel 
Örömmel értesítünk Benneteket, hogy táboraink kapuja idén is nyitva áll számotokra! grin hangulatjel

 

 

Táboraink a megszokott rend szerint vasárnap estétöl, péntek délutánig tartanak. 
Minden táborban lehetöség nyílik „ott alvásra” is és bejárásra is. grin hangulatjel
Rengeteg lovaglás, tereplovaglás, éjszakai gyalogtúra, lovas kocsizás, számháború és még sok más program vár mindenkit! grin hangulatjel

Tovább...
 
 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 

Notice: Undefined variable: html in /var/www/galagonyafarm.hu/mambots/content/plugin_jw_sig.php on line 79
Bértartás

„Saját lovat szeretnék!” Ez az a gondolat, ami minden lovas fejébe, szívébe befészkeli magát,  amikor már végleg beleszeretett a lovaglásba. Saját hátasunkon lovagolni valóban leírhatatlan érzés, de a lóvásárlás elõtt megfelelõ szállásról is gondoskodunk kell lovunk számára.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a lótartás nagyon felelõsségteljes dolog, hiszen azzal, hogy pénzt fizettünk lovunkért, korántsem szûntek meg költségeink. Egy ló tartása folyamatos költségekkel és kötelezettségekkel jár. Attól a pillanattól kezdve, hogy megvásároltuk, családtaggá válik, aki gondoskodást, törõdést igényel. Biztosítanunk kell kedvencünk számára a szállást, a takarmányozást, a patkolást, a rendszeres és megfelelõ orvosi ellátást, továbbá az ápolásához szükséges eszközök (különbözõ fésûk, kefék, szivacsok, kaparók, vakarók, stb.) és lószerszámok (nyereg, kantár, kengyel, takaró, kötõfék, stb.) beszerzése sem a legolcsóbb mulatság. Bár kétségtelen, hogy legtöbbünk örömét leli benne!

 

A döntést, tehát, hogy saját hátast vásárolunk, nem szabad elsietnünk. Mérlegeljük, hogy elbírjuk-e a ló tartása közben felmerülõ kiadásokat, illetve hogy elegendõ idõt tudunk-e szakítani a vele való foglalkozásra? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltünk, akkor hamarosan boldog lovas gazda válhat belõlünk!

 

 

Kinek és miért ajánljuk a bértartást?

 

A lovak bértartását elsõsorban azoknak ajánljuk, akik saját lovat szeretnének, de azt nincs hol tartaniuk, vagy éppen a megfelelõ szakértelem hiánya miatt nem mernek belevágni a lóvásárlásba.

A bértartás azért ideális megoldás, mert a Galagonya Farmon a gazda és a személyzet mindig a lovak közelében vannak, és a lovak legkisebb jelzéseire is azonnal reagálnak.

 

 

Családunk több mint két évtizede tart lovakat. Kezdetben csak a saját lovaink közelségét élveztük, de ahogy növekedett lovasaink száma, úgy költöztek be farmunkra az újabb és újabb négylábú lakók is. Mára sokéves tapasztalattal rendelkezünk a bértartás terén, igyekezetünket az a sok pozitív visszajelzés igazolja, amelyeket nap mint nap kapunk bértartató lovasainktól.

Hogy a lovas gazdák és kedvenceik igényeit maximális mértékben ki tudjuk elégíteni, szolgáltatásaink közé tartozik a teljes körû bértartás, mely magában foglalja a lovak gondozásával kapcsolatos összes teendõ elvégzését. Azaz vállaljuk az elszállásolást, takarmányozást, ápolást, egészségügyi ellátások szervezését és felügyeletét, s persze szükség esetén a hátasok lelovagolását is.

 

 

A ló természeténél fogva a szabadban, a fényben, a friss levegõn, társaival együtt legelészve érzi jól magát. Lovainkat mi is szabadon, szaknyelven szólva ridegen tartjuk, ami annyit jelent, hogy napjaik nagy részét a családunk birtokában lévõ legelõkön töltik, ahonnét igényeik szerint a gazdaságban található fedett karámokba húzódhatnak be. Lovaink egészségét és biztonságát szem elõtt tartva, rendszeresen ellenõrizzük a legelõ növényvilágának, a lovak takarmányának minõségét, valamint a legelõt körbevevõ kerítések állapotát.

 

 

Farmunk patás bérlõi ráadásul abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a Vértes hegység déli lábánál, egy csodálatos, erdõkkel körülhatárolt csendes völgyben lakhatnak!

 

 

 

Bértartóink lovas programlehetõségeirõl az alábbi oldalakon is olvashatsz:

 

Tereplovaglás vadregényes tájakon.

 

Egész napos, vagy több napos lovastúrák.

 

Lovas túraútvonalak terep- és túralovagláshoz. 
< Előző