Programajánló

 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 

Notice: Undefined variable: html in /var/www/galagonyafarm.hu/mambots/content/plugin_jw_sig.php on line 79
Bértartás

„Saját lovat szeretnék!” Ez az a gondolat, ami minden lovas fejébe, szívébe befészkeli magát,  amikor már végleg beleszeretett a lovaglásba. Saját hátasunkon lovagolni valóban leírhatatlan érzés, de a lóvásárlás elõtt megfelelõ szállásról is gondoskodunk kell lovunk számára.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a lótartás nagyon felelõsségteljes dolog, hiszen azzal, hogy pénzt fizettünk lovunkért, korántsem szûntek meg költségeink. Egy ló tartása folyamatos költségekkel és kötelezettségekkel jár. Attól a pillanattól kezdve, hogy megvásároltuk, családtaggá válik, aki gondoskodást, törõdést igényel. Biztosítanunk kell kedvencünk számára a szállást, a takarmányozást, a patkolást, a rendszeres és megfelelõ orvosi ellátást, továbbá az ápolásához szükséges eszközök (különbözõ fésûk, kefék, szivacsok, kaparók, vakarók, stb.) és lószerszámok (nyereg, kantár, kengyel, takaró, kötõfék, stb.) beszerzése sem a legolcsóbb mulatság. Bár kétségtelen, hogy legtöbbünk örömét leli benne!

 

A döntést, tehát, hogy saját hátast vásárolunk, nem szabad elsietnünk. Mérlegeljük, hogy elbírjuk-e a ló tartása közben felmerülõ kiadásokat, illetve hogy elegendõ idõt tudunk-e szakítani a vele való foglalkozásra? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltünk, akkor hamarosan boldog lovas gazda válhat belõlünk!

 

 

Kinek és miért ajánljuk a bértartást?

 

A lovak bértartását elsõsorban azoknak ajánljuk, akik saját lovat szeretnének, de azt nincs hol tartaniuk, vagy éppen a megfelelõ szakértelem hiánya miatt nem mernek belevágni a lóvásárlásba.

A bértartás azért ideális megoldás, mert a Galagonya Farmon a gazda és a személyzet mindig a lovak közelében vannak, és a lovak legkisebb jelzéseire is azonnal reagálnak.

 

 

Családunk több mint két évtizede tart lovakat. Kezdetben csak a saját lovaink közelségét élveztük, de ahogy növekedett lovasaink száma, úgy költöztek be farmunkra az újabb és újabb négylábú lakók is. Mára sokéves tapasztalattal rendelkezünk a bértartás terén, igyekezetünket az a sok pozitív visszajelzés igazolja, amelyeket nap mint nap kapunk bértartató lovasainktól.

Hogy a lovas gazdák és kedvenceik igényeit maximális mértékben ki tudjuk elégíteni, szolgáltatásaink közé tartozik a teljes körû bértartás, mely magában foglalja a lovak gondozásával kapcsolatos összes teendõ elvégzését. Azaz vállaljuk az elszállásolást, takarmányozást, ápolást, egészségügyi ellátások szervezését és felügyeletét, s persze szükség esetén a hátasok lelovagolását is.

 

 

A ló természeténél fogva a szabadban, a fényben, a friss levegõn, társaival együtt legelészve érzi jól magát. Lovainkat mi is szabadon, szaknyelven szólva ridegen tartjuk, ami annyit jelent, hogy napjaik nagy részét a családunk birtokában lévõ legelõkön töltik, ahonnét igényeik szerint a gazdaságban található fedett karámokba húzódhatnak be. Lovaink egészségét és biztonságát szem elõtt tartva, rendszeresen ellenõrizzük a legelõ növényvilágának, a lovak takarmányának minõségét, valamint a legelõt körbevevõ kerítések állapotát.

 

 

Farmunk patás bérlõi ráadásul abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a Vértes hegység déli lábánál, egy csodálatos, erdõkkel körülhatárolt csendes völgyben lakhatnak!

 

 

 

Bértartóink lovas programlehetõségeirõl az alábbi oldalakon is olvashatsz:

 

Tereplovaglás vadregényes tájakon.

 

Egész napos, vagy több napos lovastúrák.

 

Lovas túraútvonalak terep- és túralovagláshoz. 
< Előző