Programajánló

 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 
A lovaglás pozitív hatásai

Kevés olyan dolog van a világon, ami annyi pozitív hatással jár együtt, mint a lovaglás.

 

Egy lóban új barátra találhatsz, a lovaglás kikapcsol, megnyugtat, segít a szabadidõ hasznos és kellemes eltöltésében, remek alkalom az aktív pihenésre.

 

Napjainkban bizonyított, hogy a lovaglás és a lovakkal való kapcsolat, a mozgáskoordinációs zavarokkal született gyermekek, illetve a szellemi, vagy testi fogyatékkal élõ emberek rehabilitációjában segíthet.

 

 

Az orvostudomány elsõsorban a központi idegrendszeri eredetû bénulások, mozgászavarok, izomtónus zavarok, koordinációs- és egyensúly problémák kezelésére is javasolja a lovaglást.

 

A foglalkozások ideje, rendszeressége és felépítése mindig egyénre szabott, de a lényege, hogy a lépésben haladó ló hátának egyenletes, ritmusos mozgását kihasználva javul a beteg

- egyensúlya,

- koordinációs készsége,

- reflexei,

- mozgásfolyamata,

- testkontrollja;

 

a ciklusosan ismétlõdõ lengéseknek köszönhetõen pedig erõsödik az izomzata.

 

A rendszeresen végzett gyakorlatok csökkentik az izomzat görcsösségét, javítják a légzést és a vérkeringést. A problémás területek kezelése mellett a beteg lelki egyensúlyának helyreállításában is kulcsfontosságú szerepet játszik a lovaglás, hiszen segít a betegséggel való együttélésben, annak leküzdésében.

 

A lovaglást viselkedészavarokkal küzdõ gyerekeknek is javasolják, mivel a lovak közelében kiegyensúlyozottá, felelõsségteljessé válnak.

 

Farmunk négylábú lakói nem is olyan rég bizonyították; hogy közremûködésük valóban hatékony része a gyógyításnak!

 
< Előző   Következő >