Programajánló

Lovas táborok

Sziasztok! grin hangulatjel 
Örömmel értesítünk Benneteket, hogy táboraink kapuja idén is nyitva áll számotokra! grin hangulatjel

 

 

Táboraink a megszokott rend szerint vasárnap estétöl, péntek délutánig tartanak. 
Minden táborban lehetöség nyílik „ott alvásra” is és bejárásra is. grin hangulatjel
Rengeteg lovaglás, tereplovaglás, éjszakai gyalogtúra, lovas kocsizás, számháború és még sok más program vár mindenkit! grin hangulatjel

Tovább...
 
 
 
 
Ez a honlap a

Cégkovács Mûhely - F&M Consulting Kft.

Cégkovács Mûhely
támogatásával jött létre!
 
 
 
Várgesztes 2012.03.25.
Tovább...
 
Lovastáborok 2011

Lovastáboraink

Tovább...
 
Western verseny - 2010

2010. május 29-én megrendeztük immár 4. western versenyünket hobby lovasok számára. Az idõ kegyes volt hozzánk, mert a folyamatos esõs napok között ez a nap ragyogó napsütést hozott. A versenyünk célja az volt, hogy másokkal is megkedveltessük a lovaglást és lehetõséget adjunk a munkalovak és hobbylovak más jellegû kipróbálására, valamint lovasok és nézõk számára egy vidám nap eltöltésére country zene mellett.

Tovább...
 
Téli hangulatok

Elcsépelt közhely, hogy a táj egész más arcát mutatja minden évszakban. Ennek ellenére mindig rácsodálkozunk lovaglásaink alatt a téli hótakaróba öltözött erdõ nyugalmára és szépségére. Mi ilyennek láttuk. 

Tovább...
 
Túra elõtti életképek

A téli túrák mindig nagyon hangulatosak, de bizony az elõkészületek ilyenkor hosszabbra nyúlnak. Jól esik bent a tûzhely melege, meg egy kis szíverõsítõ is. Persze szigorúan csak olyan mennyiségben, ami melegséget hoz bentre, de nem veszélyezteti a lovaglást.

 

Könnyebben nézünk szembe a hideggel, és a havazással miután a csapat egy kis pálinkával (egyes renitensek, mint Harmath Úr, ugye whiskeyvel... :) ) felmelegítette a szívét, lelkét. 

Tovább...
 
Lovastúra a Csáki várhoz

Csendes, szitáló köd fogadta a csapatot november 21-én kora reggel. Nem panaszkodhattunk, hiszen november közepéhez képest, egyátalán nem volt kellemetlen hideg, de a köd utunk során végig kitartott. Igazi õsz végi, tél eleji hangulatban, jó hangulatban lovagolt a 15 fõs csapat a hajdani Csáki vár romjáig.

Az út változatos terepen vezetett. Kellemes hat órát töltöttünk nyeregben, a túra lovak és lovasok számára egyaránt kellemesen alakult, mindenki nagyon jól érezte magát és persze kellemesen elfáradtunk.

Tovább...
 
Lovastúra Majkra

Még ködbe burkolózott a Vértes november 7-én reggel, amikor a csapat a lovakat nyergelte, hogy Kõhányás érintésével Majkra induljon. Nem volt goromba az idõjárás, de azért jól jött a meleg ruha (meg egy kis szilvapálinka...).

A korai indulás után szerencsére hamar bemelegedtünk és jó hangulatban, viszonylag kellemes idõben lovagolhattunk. Az esõtõl nedves, tiszta illatú erdõ és a ködös hegyek különös, õszi hangulatot teremtettek. A mintegy hat órányi lovaglás így igen kellemes volt, a túra lovak és lovasok számára egyaránt kellemesen alakult.

Tovább...
 
Lovastúra Várgesztesre

Csodálatos októberi napon, ragyogó idõben indult el a csapat, hogy Vérteskozma érintésével Várgesztesre lovagoljon. A lovastúra hangulata felülmúlhatatlan volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Ehhez hozzájárult a pompás idõ, az õszi ruhába bújt ezerszínû vértesi táj, gyönyörû lovaink és a jó társaság.

Tovább...
 
Csókakõ

Csókakõ 1130 lakosú település a történelmi móri borvidéken, a Vértesi Tájvédelmi körzet peremén. A község névadója Fejér megye egyetlen, 208 méter magasan épült középkori kõvára. A 700 esztendõs sziklavár a Vértes legnyugatibb, a Móri-árok fölé magasodó sziklaplatójára épült.

Tovább...
 
Megszületett Díva csikója

Megszületett Díva csikója, Mézi! Jó egészséget a gyönyörû jövevénynek és a mamának! :)

Tovább...
 
Western verseny 2009

Az elsõ nyárias, meleg napok egyikén, május 9-én próbára tehették lovasaink tudásukat ügyesség és gyorsaság terén egyaránt. A lovak és gazdáik számára egyaránt kihívást jelentõ erõpróbán mindenki kiválóan teljesített. A legügyesebbeket jutalmaztuk is.

 

Ha Te is érzel magadban erõt, hogy próbára tedd magad a vadnyugat világában, várunk a következõ Western versenyen. Reméljük, hogy találkozunk…

 

Tovább...
 
Díva születésnapja

Kedves évforduló volt április 12-én: Díva szülinapja, amelyet gazdija és néhány barátja körében, egy kiadós répatorta elfogyasztásával ünnepelt a jeles ló. Még sok ilyet kívánunk Díva!

Tovább...
 
Légifotók a Farmról és környékérõl

A Galagonya Lovasfarm környéke, a Vértes nemcsak lóhátról, de a levegõbõl is gyönyörû. Ha van rá lehetõséged, ne hagyd ki a repülést a terület felett! Ha még nem volt hozzá szerencséd, nézd meg galériánkat!

Tovább...
 
Erdõtisztítás

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. 2009. március 30-án és 31-én, mintegy 150 fõvel önálló akcióként hulladékgyûjtést szervezett Csákvárra. Az akcióban aktívan részt vett a Galagonya Lovasfarm is.

Tovább...
 
Lovak és lovasok - Díva és Xéni
Tovább...
 
Lovak és lovasok - Démon és Dávid
Tovább...
 
Gyermek lovasok

A Galagonya Farm sok gyermek lovassal büszkélkedhet. A gyermekek a Farm állandó vendégei és lelkes, ügyes lovasok.

Tovább...
 
Gyermek lovastáborok

A Galagonya Farmon minden évben eredeti, western hangulatot idézõ gyermek lovastábort szervezünk 6-18 éves, a lovak, a lovaglás iránt érdeklõdõ gyermekek és fiatalok számára. A lovastábor alatt naponta elméleti és gyakorlati oktatás, illetve változatos western és lovasprogramok várják az érdeklõdõ gyermekeket.

Tovább...
 
Patkolás
Tovább...